Lifestyle > Culture > 2016 Google 搜尋年度排行鎊
2016 Google 搜尋年度排行鎊
2016-12-21
Culture

臨近年尾,不同頒獎禮相繼出動,早前大台姐仔爭崩頭,小編卻關心全港網民今年內最想知的大事,係時候睇吓Google 搜尋年度總結,結果夠晒公平、公正及公開,全年大贏家就係(我仲玩緊)嘅Pokemon Go。

 

熱門關鍵字搜尋,第一及第五位均由Pokémon 包辦,一個game加一個即時精靈顯示地圖,就係各位訓練員的perfect match,其餘ViuTV、《大陽的後裔》及iPhone 7,相信你同我都有搜尋過。時事人物,游蕙禎成鎊首,9月以來新聞、花生多到漏,而特朗普成為最搜尋的國際人物,絕對係唔使講都估到。

 

熱爆遊戲,都係Pokémon Go,多個月內訓練員日追夜追,呢鋪唔只贏在Google search ,Niantic呢幾個月應該賺到笑,而Super Mario Run今年內遲遲未出,本月中剛推出即被負評,唔怪得上鎊無緣。
時尚拍照
  • NO.1
    THISWEEK
     100
     20
  • NO.2
    THISWEEK
     100
     20
  • NO.3
    THISWEEK
     100
     20
x