Beauty > Skincare > 顏值爆燈 護膚新貴
顏值爆燈 護膚新貴
2017-09-07
Skincare

Model photo credit: Edu Gómez  http://www.edugomez.es/index.php?r=portfolio&id=4

顏值爆燈  護膚新貴

護膚品牌無論平貴,數量多得令人連名字都幾乎記不下,全新品牌或最新抵港亦多不勝數,護膚品好用與否,視乎個人偏愛和膚質,揀選適合自己皮膚的最重要。近日相繼收到外國護膚品牌進註香港的消息,當中部份品牌無論是背後理念或是獨特的專利成份都值得大家留意,今期有小編的個人推介。

 

LASVÉ專利配方還原bb肌

激新美國護膚品牌,上月才正式登陸香港,愛試新產品的小編,一於率先試用,品牌結合兩大革命性專利成份--仿生皮膚透明質酸和結締組織重整,因強效親膚性和極高純淨度,帶來長效補濕鎖水兼緊緻提升用,我最buy佢所有產品都是極細份子,一塗一抹便即時吸收,而且可以全面用,連眼部嘅嬌嫩皮膚都照顧到,仲慳返唔少時間同金錢。

 

                                       

MD瓷肌再生精華/30ml  $780

精華試過唔少,小編最怕某些滋潤精華搽完質感黏笠笠,但試過這精華後,極快吸收至肌膚的自然狀態,除咗專利配方提高自我補水能力和骨膠原增生,其高活性白藜蘆醇結合創新美白概念嘅 Brightenyl®成份,能強效抑制黑色素及帶來雙效美白,同時保持肌膚水嫩,顯著預防光老化及皺紋咁話,小編剛試用呢個品牌嘅全套產品個幾星期,最大感覺係上粉貼面之餘,個妝仲keep到全日都唔浮,T字位亦冇以前咁易出油,大愛!

                                            

MD膠原精華定型水/100ml  $520

品牌產品簡而精,其實全個系列只有4件產品,最有驚喜莫過於呢支高滲透性嘅多功能精華定型水,究竟係乜東東?原來此精華噴霧有仿BOTOX成份,能強效改善細紋和提升輪廓,不停噴、幫你皮膚不停產生膠原,噴後皮膚會感到緊實,絕對係包包面女生(包括小編)不容錯過的嶄新護膚品。

查詢電話: 9567 9952
Facebook : https://www.facebook.com/lasve.beauty/

 

天然護膚美學évolué

無獨有偶,同樣來自美國的天然護膚品牌évolué ,其護膚品配方模仿肌膚細胞特質,讓肌膚能真正吸收最大功效,我最buy佢所有產品不含有害化學物質和防腐劑,亦不會以動物作測試,對於愛保護動物嘅我,絕對加分!

évolué緊緻爽膚水/150ml  HK$360 

加入提煉自有機加州蘋果的AHA 成分的爽膚水,發揮高效抗氧化作用,並可紓緩炎症,同時具清潔、平衡和滋潤皮膚作用,小編愛佢從蝸牛提取嘅彈性蛋白成份,唔止係肌膚天然保濕因子,能緊緻肌膚、延緩衰老。

évolué全效有機去角質面膜/150ml  $460

將燕麥奶粉(面膜粉)與水(或配以品牌Firming Toner 緊緻爽膚水提升修護效果)混合而成的糊狀有機去角質面膜,可算是最溫和的去角質產品,皮膚過敏者或濕疹者都可使用,同時能淡化色素和疤痕、溶解黑頭,並可撫平幼紋、更新皮膚表層,令肌膚重現光澤。

Harvey Nichols Beauty  中環皇后大道中15 號置地廣場 2500 0555

 

時尚拍照
  • NO.1
    THISWEEK
     100
     20
  • NO.2
    THISWEEK
     100
     20
  • NO.3
    THISWEEK
     100
     20
x